PBI plaatsmaken voor vrede

PBI is een door de Verenigde Naties erkende non-gouvernementele (NGO) organisatie, die zich inzet voor de mensenrechten en pleit voor een geweldloze manier van conflictoplossing. Wanneer ze daartoe worden uitgenodigd, zenden ze teams van internationale vrijwilligers naar gebieden waar sprake is van onderdrukking en conflicten. De vrijwilligers begeleiden mensenrechtenactivisten, hun organisaties en anderen die met politiek geweld worden bedreigd. Mensenrechten schenders zitten in de meeste gevallen niet te wachten op de wereld die getuige is van hun activiteiten. De aanwezigheid van internationale vrijwilligers met als achtervang een steunnetwerk dat bestaat uit betrokken personen van organisaties, regeringsvertegenwoordigers en NGO’s helpt om geweld te voorkomen. Het steunnetwerk levert politieke druk op in het land in kwestie en helpt de escalatie van geweld te voorkomen. PBI maakt plaats voor locale activisten om zich in te zetten voor sociale rechtvaardigheid en de mensenrechten.

Saturday, October 11, 2008

Papua, maar eerst nog een terugblik op Yogya

Dit is wel heel schandalig. Sinds 7 juli ons blog niet meer ge-update. Maar we zetten wel steeds foto's op facebook dus we hopen dat dat een klein goedmakertje is.
Na hard werken hebben we onze taalschool in Yogyakarta met goed gevolg afgesloten in augustus.

Voor die tijd hebben we een heerlijke vakantie in Java gehad met de familie van Harold. Wij hebben samen met Jolanda, Fons en Papa Passage de Prambanan, Borobudur en de Bromo vulkaan en plantages in Oost Java bezocht. Verder hebben we een heerlijke dag aan zee doorgebracht en hebben lekker genoten van elkaars gezelschap!


Het afscheid in Yogya was moeilijk, maar we vinden het erg spannend om ons eigenlijke doel in Indonesie tegemoet te gaan en hiervoor is ons contract met PBI eind augustus gestart en zijn we nadat we na een heerlijk VISA weekend in Singapore naar Papua afgereist.

Ons gastgezin tijdens ons verblijf in Yogya, vlnr. Menuk,Nenek,Nuki,Arya. Ocah staat op de foto op ons engels blog.

Met mama Menuk op de foto.

No comments: